Telefoon: yannick +32 (0) 487 / 73 95 65 || Mathieu: +32 (0) 495 / 79 24 55
info@ymdbouwwerken.be
 

Nieuwbouw

Home » Nieuwbouw

Bij nieuwbouw worden tegenwoordig eerst de blokken geplaatst. Deze worden in het geval van snelbouw, argex, beton of bouwlith nog steeds op de traditionele manier met mortel gemetseld. Men kan ook opteren voor cellenbeton (Ytong) of silicaatsteen, deze steensoorten dienen verlijmd te worden, een werkwijze die ook mogelijk is met snelbouw.

 

Na het metselen of lijmen van de blokken worden de welfsels of breedvloerplaten geplaatst. Zo wordt elke verdieping opgetrokken tot op de juiste hoogte. Hierna wordt de isolatie tegen de blokken geplaatst en in geval van een harde isolatie (Recticel, Unilin… ) wordt deze vastgezet door middel van isolatiepluggen met spouwhaken en nadien worden de naden afgetapet.

 

Vervolgens kunnen de gevelstenen gemetseld of gelijmd worden. Meestal is dit halfsteensverband, maar kruisverband, Vlaams verband of een ander sierverband zijn natuurlijk ook mogelijk. Bij metselwerk worden de voegen uitgekrabd en moet de gevelsteen nadien nog gevoegd worden in een kleur naar keuze van de bouwheer.

Wil je een offerte op maat aanvragen?

Dit kan binnen een paar minuten in orde zijn en is volledig vrijblijvend.